icon
i
i
+30. 2310 282 243
+30. 6944 603898
Τσιμισκή 130 και Φιλικής Εταιρείας γωνία, 2ος Όρ, Θεσσαλονίκη

Εξοπλισμός Ιατρείου

Στο Ιατρείο υπάρχει ο ακόλουθος εξοπλισμός:

Σχισμοειδής Λυχνία – Σύστημα  Βιομικροσκόπησης TOPCON SL-D7


7b

 

 

 

 

 

Bιομικροσκόπιο υψηλής ευκρίνειας για τον έλεγχο του πρόσθιου αλλά και του οπίσθιου ημιμορίου του οφθαλμού με δυνατότητα λήψης εικόνων υψηλής ανάλυσης και δυνατότητα καταχώρησης τους σε ηλεκτρονικό αρχείο για την παρακολούθηση και σύγκριση της πορείας οφθαλμικών παθήσεων.

 

 

 

 

Ηλεκτρονικό Φορόπτερο TOPCON CV-5000


 
 
 
 
 
 
 
Πολυόργανο για αποτελεσματικότερο έλεγχο της διάθλασης και της οπτικής οξύτητας. Διαθέτει πολωτικά φίλτρα, ενσωματωμένα πρίσματα, φακούς Bagolini, πράσινο-κόκκινο φακό για ορθοπτικές μετρήσεις και δυνατότητα ελέγχου της διόφθαλμης λειτουργίας.
 

 

Αυτόματο ηλεκτρονικό φακόμετρο TOPCON CL 100

2


Σύστημα αυτόματης μέτρησης των γυαλιών (μονοεστιακών - πολυεστιακών - πρισμάτων) και ελέγχου των οπτικών τους κέντρων.


Αυτόματο ηλεκτρονικό διαθλασίμετρο - κερατόμετρο TOPCON 8900  

        ark-top-kr-8900
 

Σύστημα αυτόματης μέτρησης της διαθλαστικής κατάστασης του οφθαλμού

 

Pentacam AXL (by OCULUS)

oculus pentacam hr

Αποτελεί την αιχμή της τεχνολογίας στην οπτική βιομετρία. Παρέχει ακρίβεια στις μετρήσεις για την επιλογή σύγχρονων πολυεστιακών και τορικών ενδοφακών στις επεμβάσεις καταρράκτη. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνει την άριστη διόρθωση της πρεσβυωπίας, της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού ταυτόχρονα με το χειρουργείο του καταρράκτη. Επίσης, απεικονίζει τρισδιάστατα την τοπογραφία του κερατοειδούς στο πλαίσιο προεγχειρητικού και μετεγχειρητικού ελέγχου σε διαθλαστικές επεμβάσεις laser. Βοηθά στη μελέτη του κερατοκώνου, των δυστροφιών και άλλων παθήσεων του κερατοειδούς. Βασικά πλεονεκτήματά του σε σύγκριση με τους προκατόχους του είναι η υψηλή ακρίβεια των μετρήσεων και ότι τo Pentacam AXL συνδυάζει τη μελέτη της τοπογραφίας του κερατοειδούς για επεμβάσεις laser και τον υπολογισμό του ενδοφακού για επεμβάσεις καταρράκτη: οι διαδικασίες αυτές γίνονται ταυτόχρονα και με μία μόνο μέτρηση που είναι μη επεμβατική και διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα.

 

OCT Angiography Triton (by TOPCON)

 topconOctTriton

 

Πρόκειται για την πιο σύγχρονη απεικονιστική μέθοδο, που επικεντρώνεται στο υαλοειδές, τον αμφιβληστροειδή, το οπτικό νεύρο, τον χοριοειδή και τον σκληρό χιτώνα του οφθαλμού, με δυνατότητα απεικόνισης και των προσθίων μορίων του οφθαλμού. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία «swept-source» σαρώνει ταχύτατα (100.000 σαρώσεις το δευτερόλεπτο) και με πολύ υψηλή ευαισθησία τον οφθαλμό παρέχοντας απεικόνιση υψηλής ευκρίνειας. Ανιχνέυει την αιματική ροή στην μικροαγγειακή κυκλοφορία πραγματοποιώντας αναίμακτη αγγειογραφία. Ενσωματώνει την φλουροαγγειογραφία, τον αυτοφθορισμό και την έγχρωμη φωτογράφιση του βυθού σε μία συσκευή. Είναι αναίμακτη μη επεμβατική εξέταση, που καταργεί την ανάγκη για ενδοφλέβια ένεση σκιαστικού. Καθιστά πιο εύκολη τη συνεργασία του ασθενούς με το «έξυπνο» σύστημα εντόπισης του βλέματος (SMARTTrackTM). Αποτελεί το πιο πολύτιμο εργαλείο στη διάγνωση και παρακολούθηση του γλαυκώματος, καθώς επίσης και στη μελέτη πληθώρας παθήσεων της ωχράς κηλίδας, του αμφιβληστροειδούς και του χοριοειδούς (διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια,ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας, υπερτασική αμφιβληστροειδοπάθεια, θρόμβωση φλέβας αμφιβληστροειδούς, οπή ωχράς κηλίδας).

Οπτικά Πεδία Octopus 600


Octopus 600
Αναλυτής στατικής περιμετρίας  της εταιρείας Haag -Streit για ανάλυση και παρακολούθηση των γλαυκωματικών αλλοιώσεων. Χαρακτηρίζεται από την ευκολία εκτέλεσης εξετάσεων με ταχύτητα και υψηλή επαναληψιμότητα. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα διαγνωστικών εξετάσεων πρώιμης διάγνωσης του γλαυκώματος η οποία- σε συνδυασμό με την ύπαρξη Cirrus OCT στο ιατρείο- διευκολύνει σημαντικά τη διαφοροδιάγνωση γλαυκώματος- οφθαλμικής υπερονίας

 

Βιομετρία - A Υπερηχογραφία

OcuScan  

  
Σύστημα  υπερηχογραφικής βιομετρίας εμβύθισης και υπερηχογραφικής παχυμετρίας 20ΜΗz για τον ακριβή προσδιορισμό ενδοφακών, πάχους κερατοειδούς κλπ.

Argon Laser Zeiss Visulas 532s Vite

Πρόκειται για συσκευή φωτοπηξίας Argon laser κατάλληλη για την αντιμετώπιση της παραγωγικής διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, του διαβητικού οιδήματος ωχράς κηλίδας, των φλεβικών θρομβώσεων, την περιχαράκωση ρωγμών και εκφυλιστικών αλλοιώσεων αμφιβληστροειδούς.

Χαρακτηρίζεται από την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητά της με δυνατότητα εφαρμογής εκτεταμένων θεραπειών (παναμφιβληστροειδική φωτοπηξία) σε μία ή δύο το πολύ συνεδρίες. Επίσης σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα εφαρμογής βολών μικρής διάρκειας με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση του πόνου, του περιορισμού του οπτικού πεδίου των ασθενών καθώς και των υπολοίπων παρενεργειών της θεραπείας με laser.

zeiss vite

 YAG laser VISULAS YAG III

Πρόκειται για συσκευή YAG laser για την αντιμετώπιση του δευτερογενούς καταρράκτη και τη θεραπεία του οξέος γλαυκώματος κλειστής γωνίας. Χαρακτηρίζεται από την ακριβή εστίαση και την αποτελεσματικότητα με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της εκλυόμενης ενέργειας. Έτσι επιτυγχάνεται η μείωση της μετεγχειρητικής φλεγμονής και η αποφυγή φθοράς παράπλευρων οφθαλμικών δομών (ενδοφακού, κερατοειδούς κ.α. )

Zeiss VisuLAS YAG